Algemeen
5 min leestijd
12/01/2023

Voltens en de energietransitie

Delen

En nu niet direct stoppen met lezen hoor… dit is geen ellelang verhaal over klimaatdoelen ten gevolge van de opwarming van de aarde. Of een uitgebreide uitleg over hoe en waarom. Dit is gewoon een praktisch stukje over de manier waarop wij u als Voltens kunnen helpen om met de stroom mee te gaan in deze belangrijke energietransitie.

De energietransitie

Uiteindelijk draait het in de gehele energietransitie feitelijk maar om één ding: het verminderen van fossiele brandstoffen, CO2-reductie en een betere energie-efficiëntie. Die transitie waar zoveel over gesproken wordt, moet plaatsvinden van fossiele energie naar energie uit hernieuwbare bronnen. Belangrijk om te weten is dat hernieuwbare energie uit bronnen komt die steeds opnieuw worden aangevuld. Denk hierbij aan zon, water, wind, aarde enzovoorts.

Totaaloplossing op maat

De energietransitie wordt steeds zichtbaarder om ons heen, ook in uw omgeving zult u er vast een aantal (her)kennen:

  • Zonnepanelen en windmolenparken voor opwekking van duurzame energie;
  • Batterij installaties voor energieopslag;
  • WKO-installaties voor warmte- en koudeopslag;
  • Laadpleinen voor het laden van het toenemende aantal elektrische voertuigen;
  • Havens voorzien van walstroom aansluitingen voor het laden van elektrische vaartuigen.

En met elk van bovenstaande voorbeelden heeft Voltens een directe verbinding. Of het nu gaat om terug levering van duurzaam opgewekte of opgeslagen energie op het stroomnet van de netbeheerder. En als er energie nodig is vanuit het stroomnet voor gebruik? Een hoogspanningsinstallatie is in die gevallen bijvoorbeeld een onmisbare schakel!

En laat dat nu precies onze expertise zijn.

 

Voltens denkt met u mee

Herkent u één, of meerdere van bovenstaande voorbeelden? Heeft ook u te maken met veranderingen in uw energievoorziening en verbruik en zou u daar graag advies in willen krijgen? Als Voltens denken wij hierin graag met u mee. Vanaf de eerste berekening en schets tot aan de daadwerkelijke uitvoering van uw plannen. Zo geven we samen vorm aan de energietransitie, perfect passend binnen uw situatie en omstandigheden.

Als Voltens steken wij graag energie in uw transitie!

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Blijf op de hoogte

Ja, ik wil graag de laatste ontwikkelingen via e-mail ontvangen.