NEN 3840 keuring en inspectie

  • Inspectie door specialisten
  • Keuring
  • Gecertificeerd onderhoud

De installatie en het onderhoud van uw elektrische installaties moet op orde zijn. Veiligheid staat bij u (en bij ons!) immers altijd voorop. Daarom werken bij Voltens alleen vakbekwame specialisten die al het werk uitvoeren volgens de NEN-normen. Wilt u uw installatie laten checken? Wij verzorgen graag uw NEN 3840 keuring.

Gewaarborgde veiligheid

Keurmerk en norm voor hoogspanningsinstallaties

Werken aan of met elektrische hoogspanningsinstallaties brengt een zeker risico met zich mee. Mocht er iets haperen of kapot gaan, kunnen de gevolgen groot zijn. Brand en elektrocutie zijn zaken die u absoluut uit wilt sluiten. Gelukkig kan dat met een NEN 3840 keuring!

In Nederland is het verplicht om alle elektrische hoogspanningsinstallaties gekeurd te hebben volgens de NEN 3840-norm. Ook moet de inspectie en het onderhoud door personen uitgevoerd worden die vakbekwaam zijn en dus een certificaat op zak hebben. We spreken van hoogspanning vanaf 1000 volt.

Preventief onderhoud aan industriële hoogspanningsinstallaties is van cruciaal belang voor de veiligheid. Storingen in de stroomvoorziening zijn altijd ongewenst, zeker wanneer ze leiden tot uitval van belangrijke bedrijfsprocessen.

Door preventief onderhoud te plegen aan de installatie en het onderhoud te combineren met de jaarlijkse inspectie, zijn dure noodreparaties te voorkomen. Ook kennen verzekeringsmaatschappijen kortingen toe wanneer de elektrische installatie periodiek volgens bepaalde richtlijnen wordt geïnspecteerd en onderhouden.

Hoogspanning met NEN 3840 bij Voltens

Bij Voltens hoeft u zich nooit druk te maken om uw hoogspanningsstations. Niet alleen installeren we alles volgens het NEN 3840-keurmerk, maar we verzorgen ook inspecties en onderhoud. Onze werknemers zijn allemaal volledig gecertificeerd en voeren hun werk uit op een veilige en verantwoorde manier.

  • Elektrische bedrijfsvoering van de installatie
  • Advies en ontwerp van het hoogspanningsstation
  • Installatie, keuring, inspectie, renovatie van hoogspanningsinstallaties
  • Begeleiding en aanvraag bij netbeheerder
  • Gecertificeerd personeel

Meer informatie over het NEN 3840-keurmerk?
Bij Voltens zijn we volledig op de hoogte van alle vormen van wetgeving rond spanningsinstallaties. Voor meer informatie kunt u altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Bel Jil

Voltens

Zal ik je even bellen?