Hoogspanning
5 min leestijd
08/04/2022

De rol van een transformatorstation bij laadpalen

Delen

Het zal u vast niet zijn ontgaan: het gasverbruik in Nederland moet naar ‘nul’ en het gebruik van fossiele brandstoffen moet worden geminimaliseerd. Het alternatief: elektriciteit.

Elektrische auto’s

Het gebruik van de elektrische auto neemt de laatste jaren al fors toe. Daar waar in eerste instantie de hybride-modellen gretig aftrek vonden wordt nu massaal de keuze gemaakt voor de volledig elektrisch aangedreven modellen. De grote voordelen ‘stil & schoon’ werden in de begin jaren vaak overschaduwd door de beperkte actieradius, maar hier zijn flinke stappen in gemaakt.

En daar waar het opladen van de accu’s vaak een tijdrovende klus was heeft de komst van snelladers ervoor gezorgd dat deze tijd is teruggebracht. Nu heb je maar zo’n 20 minuten nodig om de batterij weer voor 80% op te laden!

Maar deze snelladers vragen echter behoorlijk wat vermogen en op een ‘standaard’  stroomaansluiting is het vaak al niet meer mogelijk om één van deze types aan te sluiten.

Voltens middenspanningsnet
monteur installeert inpandig station voltens

Aanschaf en gebruik van een transformatorstation

Als u als werkgever, dienstverlenend bedrijf of tankstation uw klanten en bezoekers optimaal wilt bedienen dan zal er waarschijnlijk een zwaardere aansluiting nodig zijn. En daarmee komt ook de aanschaf en het gebruik van een transformatorstation in beeld.

Voor Voltens is dit het moment dat we graag inspringen en samen met u kijken naar de mogelijkheden. We hebben al diverse mooie projecten mogen verzorgen door het leveren en installeren van volledig ingerichte compactstations. Vanuit deze stations worden de laders en evt. andere verbruikers voorzien van de juiste spanning en voldoende vermogen zodat uw klanten, bezoekers en medewerkers ontspannen hun auto kunnen auto kunnen opladen.

 

Voltens denkt met u mee

Als Voltens denken wij graag met u mee, van vrijblijvend advies tot en met de begeleiding en realisatie van het project. We komen graag bij u langs, dus het kost u hooguit een kopje koffie. Zullen we snel een bakkie doen?

Voltens helpt u graag! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Blijf op de hoogte

Ja, ik wil graag de laatste ontwikkelingen via e-mail ontvangen.