Algemeen
5 min leestijd
20/09/2023

Werken aan een duurzamer Malieveld

Delen

Staatsbosbeheer en de gemeente Den Haag werken aan het verbeteren van het Malieveld als meest openbare stukje Nederland. De volgende stap is het zorgen voor een duurzame stroomvoorziening voor organisatoren van evenementen en demonstraties. Hierdoor hoeven er veel minder dieselaggregaten te worden ingezet. Van september tot en met november trekt installateur Voltens B.V. kabels en plaatst vier elektriciteitshuisjes van 1.000kVA. Ze worden donkergroen, zodat ze goed inpassen in de omgeving.  In december kan het eerste evenement gebruik maken van de nieuwe voorzieningen.

 

Werken aan een beter Malieveld

Het Malieveld in Den Haag is al jaar en dag een populaire plek voor inwoners van de stad om te wandelen en recreëren, voor het organiseren van evenementen en het houden van demonstraties en manifestaties. De afgelopen jaren hebben de gemeente en Staatsbosbeheer hard gewerkt aan verbeteringen op het Malieveld; de drainage van het veld is verbeterd en verharding is aangebracht voor het beter berijdbaar maken van bepaalde plekken voor zwaar vervoer.

Minder CO2 en fijnstof

De volgende stap die nu samen met Voltens B.V. gezet wordt in het duurzamer en aantrekkelijker maken van het Malieveld, is het realiseren van een elektriciteitsvoorziening op het Malieveld. Dit met als doel de inzet van dieselaggregaten te verminderen. Staatsbosbeheer koopt de stroom groen in, hierdoor daalt de uitstoot van CO₂ en fijnstof in de binnenstad.

 

Maatwerk

De opzet van elk evenement is anders en is maatwerk. Om het veld zo geschikt mogelijk te maken heeft Staatsbosbeheer de afgelopen tijd een ontwerp gemaakt waarmee er flexibiliteit geboden wordt aan de organisatoren om hun evenement naar wens in te richten en voldoende elektriciteit op de gewenste plek te krijgen. Hiervoor zullen er door Voltens B.V. vier elektriciteitshuisjes op de hoeken van het Malieveld geplaatst worden.

 

Uitvoering

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Voltens B.V. Wij zullen in de periode van september tot en met november de benodigde kabels en elektriciteitshuisjes plaatsen en installeren. Door de aanwezigheid van lege mantelbuizen in het veld, zijn de graafwerkzaamheden en daarmee de overlast voor bezoekers beperkt.

Blijf op de hoogte

Ja, ik wil graag de laatste ontwikkelingen via e-mail ontvangen.